Информация за продукта "Kilim"

Kilim Килими: За разлика от класическите ориенталски килими, килимите килим са тъкани, а не плетени. Особено в Турция, Иран, Афганистан и Северна Африка килимите се използват от векове, и то не само като килими. В Ориента те все още се ценят и като завеси, възглавници и стенни декорации. Техният тънък косъм и селски дух обаче се вписват идеално и в модерно обзаведено жилище. Със своята земна атмосфера те внасят приятна топлина и уют в дома ви.

Персийски килими: Персийските килими са световноизвестни със своето качество и красота. Истинските персийски килими са ръчно изплетени, а вълната е боядисана с естествена растителна боя. Характерни за персийските килими са и сложните шарки във флорални и геометрични форми. Най-известните места, където се плетат килими, са Наин, Сароу, Табриз, Исфахан, Кашан, Биджар и Гом.

Влакно от девствена вълна: Килимът, изработен от истинска нова вълна, прави всеки интериор по-уютен. Самата чиста нова вълна е много приятна на допир и също така помага за заглушаване на звука и регулиране на влажността в помещението. Тези свойства директно повишават нивото на комфорт при килими, изработени от истинска нова вълна.

Ново огърлие от вълна: Номадите използват ръчно изпредена девствена вълна не само за косъма, но и за основата.

Ръчно тъкано качество: Ръчно тъканите килими са част от културата на източните страни от векове. В зависимост от региона се използват различни методи. Афганистанските килими например могат да се използват и от двете страни, докато сирджанските килими се бродират върху основен плат.

rugway

Ние сме RUGWAY

Присъединете се към нас по време на пътуването ни.

Научете повече